zaterdag 14 september 2013

Klassepret !

En zo zijn we alweer ineens vier weken aan de gang.
De groep gaat zich vormen, je begint dingen van tevoren te herkennen bij leerlingen en zij bij jou.
Om hier als leerkracht steeds beter op in te spelen en kleine stapjes in de goede richting te kunnen gaan zetten is heerlijk om te ervaren.
Als er dan ineens tijdens een kringactiviteit bij maar liefst twee kinderen het "lampje " gaat branden na diverse rijmactiviteiten, dan heb je "klassepret"zoals mijn twittercollega @jufinger het zo mooi noemde.
Leerlingen die tijdens het lopen naar de busjes ineens naar je omhoog kijken en spontaan tegen je zeggen "Ik vind je lief", dat noem ik ook gewoon "klassepret" natuurlijk.
En dan ook maar even de ervaring noemen dat ik ineens van een leerling in de huishoek de vraag krijg: "kom je op visite?" Heerlijk toch? En bij onze leerlingen zo bijzonder.
Dat je daarnaast vele vergaderuurtjes moet maken om het passend onderwijsplan van onze hoge heren in Den Haag passend te maken,...tja, dat nemen we dan maar weer voor lief!
Cluster 2 leerlingen zijn kinderen met een grote behoefte aan een warm "taalbad", waarin ze zich gehoord, begrepen en veilig kunnen voelen.
Communiceren kun je leren. We zijn op de goede weg!