zaterdag 21 december 2013

Fijne feestdagen!

Eindelijk is het zover, de vakantie is begonnen.
Voor mij betekent dit even rust na een periode van (bijna)fulltime werken vanaf de herfstvakantie.
Dit fulltime werken  is een tijdelijke situatie om het langdurig ziekteverlof van mijn duocollega op te vangen in mijn eigen groep.Op vrijdag ben ik meestal vrij (op studie en feestdagen na) en komt er een invalster.
In de praktijk zijn dit dus alle fulltime taken over vier dagen verdeeld.
Het geeft mij meer rust om dit zelf te doen,  maar omdat je er thuis niet op berekend bent is het vooral daar even wennen voor iedereen.
Mijn pubers thuis moeten wat vaker wat huishoudelijke taken overnemen en de was en strijk duren soms wat langer dan gewoonlijk.;))
Toch heb ik ook genoten van de afgelopen periode in de groep. Ik heb sinds 16 jaar weer de volle verantwoordelijkheid voor mijn klasje.
Helaas geen duo om mee te sparren, dat is wel wennen.
Maar lekker bezig zijn met de thema's en activiteiten in je groep, en de volgende dag zelf door kunnen borduren op dingen die je opvallen of die spontaan naar voren komen vanuit de kinderen  is ook erg leuk om te kunnen doen.
Zoals het er nu naar uitziet zal deze werksituatie tot aan de voorjaarsvakantie zo blijven, goede reden dus om eens goed uit te rusten deze 2 weekjes.

Nu de eindejaarswensen je van alle kanten tegemoet komen kan ik natuurlijk niet achter blijven.
Daarom wens ik vanaf hier iedereen hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2014 met veel passie en plezier in het onderwijs.